Border Collie puppies
Home » Het eerste nest » Ze zijn geboren » Dag 11 t/m 16

Dag 11 t/m 16

 
De kraammoeder met haar 10-dagen kraampakket Is het niet schattig?

Maandag 10 juni

Onverwacht een dagje thuis, ondanks rugpijn best wel lekker. JoJo was toch wel erg moe na het drukke weekend en heeft gisterenmiddag en –avond veel geslapen. Voor de pups was dat wel fijn, want zo kunnen ze ieder moment drinken zo veel ze willen. Ze zijn dan ook flink aangekomen. Het is mooi weer en omdat ik veel buiten ben, wil de jonge moeder er ook uit. Ik verplicht me om van tijd tot tijd een poosje binnen te gaan zitten om de kleintjes de kans te geven te drinken. ’s Middags een lange wandeling gemaakt met JoJo, dit doet haar zichtbaar goed en ze heeft daarna de rust om bij haar kroost te blijven. ’s Avonds een borrel bij onze veertigjarig dochter (pfff, even wennen aan die veertig jaar, krijg zelf zo’n oud gevoel). Op tijd naar huis, morgen moet er weer gewerkt worden.

Dinsdag 11 juni

Omdat Joop onverwacht de hele dag weg moest, heb ik in overleg met mijn welwillende baas mijn werktijden kunnen aanpassen. Een paar uur werken rond het middaguur, maar dat betekent wel dat ik die uren in de rest van de week moet inhalen, dat is dan wél weer jammer. Maar OK, het is voor een goed doel. De groei zet zich gestaag door, de een wat meer dan de ander, maar allemaal voldoende. Vooral Jesse, inmiddels tot Scott omgedoopt door zijn toekomstige baasjes, doet het heel goed. Hij gooit zijn gewicht in de strijd en vindt zonder dominant gedrag te vertonen, steeds wel weer een tepel. Behalve bij Jim kunnen we bij de anderen nog geen opmerkelijke gedragsvertoningen bespeuren. Jim lijkt ons iets gematigd, een goede lobbes, en daarmee waarschijnlijk een perfecte gezinshond. Maar we zijn geen deskundigen en kunnen het heel goed mis hebben.

Woensdag 12 juni

Vandaag een inhaal werkdag, eerst een vergadering en daarna door naar mijn werk. Het weer lijkt goed voor deze dag, jammer om dan de hele dag binnen te zitten. Hopelijk is het vanavond nog droog en kunnen we met het kacheltje erbij nog even genieten van de ondergaande zon. De pups afzonderlijk geportretteerd, al bijna niet meer te doen in je eentje, ze zijn al zo beweeglijk. Snel even op de site gezet en vanavond de beschrijvingen erbij zetten.

Donderdag 13 juni

Manlief had een vroege golfafspraak, mijn rug is een stuk opgeknapt en ik heb de vrijheid genomen een paar holes mee te slaan, blijf ik nog een beetje in het ritme. Bij terugkomst de pups gewogen, globaal gaan ze allemaal goed, maar de kleinere blijven aandacht vragen. Wanneer ze zich beginnen te roeren, moet JoJo er aan geloven en leggen we de kleintjes eerst aan. JoJo vindt het af en toe wel goed, dat gelurk aan haar lijf. Als we denken dat het te lang duurt, sporen we haar aan om op haar plaats te gaan liggen om de puppy’s de kans te geven wat te drinken. ’s Avonds bezoek gehad van nicht Elice die ons verraste met een heus 10-dagen kraampakket. Meteen een pakketje uitgepakt; lekkere trainingsbrokjes, handig als we straks zelf gaan trainen met de pup die bij ons blijft.

Vrijdag 14 juni

Ook vandaag weer een inhaal werkdag(deel), de tijden een beetje aangepast op het schema van Joop, zodat onze levende have er niet onder te lijden heeft. Het tweede cadeautje uit het pakket is een mini rubberbotje met bobbeltjes, speciaal voor puppytandjes. Zoals het hoort mag Joop de blauwe pakketjes uitpakken en ik de roze. We blijven het leuk vinden en met ons vele anderen, we krijgen veel aanloop, gezellig. De pups zijn begonnen hun achterpootjes te gebruiken en het tijgeren wordt wat minder. Dit gaat met vallen en opstaan, ze rollen dan ook regelmatig om. De haartjes om de koppies worden wat pluiziger, het wordt steeds leuker.

Zaterdag 15 juni

Ik zei al, het wordt steeds leuker. Vanmorgen om half zes opgestaan omdat de beestjes piepten als een op hol geslagen autoalarm. Het bleek dat JoJo verging van de honger en steeds op de loer lag of wij al uit bed kwamen en dus geen zin had om voor melkfabriek te spelen. Haar snel uitgelaten en eten gegeven en daarna nog lekker een uurtje geslapen. Het derde cadeautje uitgepakt, een mini flossy touw. Om half tien de eerste kraamvisite, samen met dochter en kleindochter boodschappen gedaan en daarna gezamenlijk een lekker zaterdags visje gegeten. We bemerken dat de hondjes met elkaar beginnen te spelen, ze sabbelen en knabbelen aan elkaar en zijn zichzelf en elkaar aan het ontdekken. Heel erg grappig om te zien, vooral in combinatie met de eerste pasjes. Het tweede kraambezoek komt, schoondochter,  en het derde en dan nog ’s avonds twee kleinkinderen te logeren, al met al dus niets gedaan en toch uitgeteld. Maar wel een gezellige dag gehad en dat is ook wat waard.