Border Collie puppies
Home » Informatie

Informatie

De bordercollie is een werkhond, een eigenschap die over het algemeen wordt onderschat. Ze hebben veel energie en staan bekend als de meest intelligente van de honden. Je kunt ze opdrachten geven die keurig uitgevoerd worden. Het veedrijven zit in de genen en je kunt ze geen groter plezier doen dat laten helpen schapen, kippen en ander vee bij elkaar te houden. Ook bij behendigheidstrainingen scoren zij hoog, ze pakken de oefeningen snel op en hebben daar uitermate veel plezier in. Verder zijn ze erg lief, vrolijk, trouw en sociaal en stapelgek op kinderen.

Dit alles betekent wel dat zij eigenlijk niet geschikt zijn voor het wonen in dorp of stad met een klein tuintje. Een wandeling van een uurtje per dag is niet voldoende, zij moeten kunnen werken, anders worden ze ongedurig en rusteloos. Het is juist wel de reden dat zij kleine kinderen zo leuk vinden; die willen immers ook altijd spelen.

Besef wel dat een gemiddelde bordercollie zo'n vijftien jaar meegaat (er zitten al genoeg honden in de asiels).

Heeft u na dit alles nog steeds interesse in een bordecollie pup met stamboom, neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groet,

Joop & Joke van Nijen