Border Collie puppies
Home » Het eerste nest » Ze zijn geboren » Dag 41 t/m 48

Dag 41 t/m 48

Zaterdag 13 juli

’s Morgens nog een beetje bewolkt, maar de pups toch om zeven uur naar buiten gedaan, inmiddels kunnen ze wel tegen een stootje en ze vinden het buiten honderd keer mooier dan binnen. Snel even een paar boodschappen doen en dan de tuin in, de groente is vooral de laatste twee weken hard gegroeid en laten dat nu net weken zijn waarin ik weinig tijd voor de tuin had. Af en toe wat aanloop van buurkinderen en vanaf de straat, en de nieuwe baasjes van Josh zijn nog even komen kijken. De beide zonen zijn laaiend enthousiast, het gezin heeft de vakantie geannuleerd om Josh eerder op te kunnen halen. Leuk hè? Het werd een lekker dagje buitenwerken, timmeren, schilderen, tuinieren, puppies verzorgen; heerlijk. Voor het eten nog even een ritje in de auto gemaakt met de pups en ze daarna getracteerd op een overheerlijke Farmfoodmaaltijd. ’s Avonds tot een uur of half tien met z’n allen nog buiten, daarna pups eten gegeven en naar binnen gebracht, het was een frisse avond en nog langer buiten zitten was niet echt aangenaam. North Sea Jazz gekeken tot de oogjes dichtzakten, morgen is het zondag.

 
 De pups op reis  Daarna even ontstressen

Zondag 14 juli

En weer is het bewolkt, maar toch het hele spul naar buiten, hopelijk klaart het nog wat op. Dinsdag gaat het eerste puppie, Josh,  weg, omdat ik maandag en dinsdag moet werken en het toch nog geen echt buitenweer is, maak ik nu de papieren klaar en alles wat er verder bij hoort. Ben benieuwd hoe dat voelt, zo’n eerste afscheid. Ik word steeds blijer dat we zelf een pup houden, moet er niet aan denken dat alles weggaat. De zon breekt door en vanmiddag een fotosessie gedaan, onze modellen hebben moeite met stilzitten en het wordt een hele klus. Ondertussen een groene specht gespot, maar hij was te snel voor mijn camera. 's Avonds lekker buiten zitten en de pups ook zo lang mogelijk buiten gelaten. Nadat zer naar binnen zijn gaat Joop nog even het buitenverblijf verplaatsen, hebben ze morgen weer een lekker fris stukje gras.

 
Slapende puppies, het blijft vertederen!  

Maandag 15 juli

Om zes uur op en hopen dat het grut zich een beetje stil houdt, zodat Joop nog even kan blijven liggen. IJdele hoop, ze piepen en gaan zo tekeer dat negeren onmogelijk is. En ja, het zat er natuurlijk wel een keer aan te komen; Joy heeft ontdekt hoe ze uit de kist moet komen. Ik heb haar vijf keer terug gezet, maar ze klautert er meteen weer uit. Best wel grappig, maar het is niet te doen. Dus alles toch maar naar buiten brengen. Joop is ondertussen wakker en helpt me snel even. Ik ga nog op tijd de deur uit voor een lange dag. Ik werk een paar uur langer om het archief in de kleder in te richten, voordeel is dat ik morgen dan wat eerder naar huis kan. Ik ben nog redelijk op tijd thuis, het is een mooie avond en we gaan lekker buiten zitten; de laatste avond met onze zeven puppies.

Dinsdag 16 juli

Vroeg op en samen met Joop de hondjes hun ochtendverzorging geven. Voor de laatste keer lopen we ieder twee keer om ze naar buiten te brengen, als ze vanavond weer naar binnen gaan hoeft een van ons maar één keer te lopen. Een paar uur werken en halverwege de middag weer naar huis, het is prachtig weer en ik verheug me op een paar uur ongestoord tuinplezier. Amper thuis het eerste bezoek, een van de nieuwe eigenaren wil graag even naar de pup kijken. Natuurlijk is dat geen probleem. Ze hebben hun oudere hond meegebracht om alvast kennis te maken met de pup. De kennismaking verloopt voorspoedig, de hond heeft meer belangstelling voor een takje dan voor de pup. Daarna snel naar dochterlief en haar gezin, zij zijn net terug van vakantie en ik wil ze heel graag even vasthouden. Ze hebben het mooi gehad en zien er monter en uitgerust uit (behalve Roos, die is kapot, zoals ze zelf vaak zegt). De meisjes willen graag met mij mee naar de pups, er komen nog wat buurkinderen kijken en het is weer een drukte van jewelste. De tuin zal moeten wachten. Kleinzoon komt ook nog even kijken, wij gaan snel eten en delen ons vlees met kleinzoon. Rommel opruimen, spullen klaarleggen en wachten op de familie uit Bergentheim. We drinken gezellig een kopje koffie, kletsen wat en vullen de papieren in. De pup is nu van hun. Van de beide zonen krijgen we een leuk en origineel cadeau; een wandhanger met daarop de tekst: Friends, en twee foto's van Josh die ze een paar dagen eerder hebben gemaakt. We halen Josh uit de ren en hij krijgt alle tijd om aan zijn nieuwe familie te wennen en aan het tuigje waarmee hij vast komt te zitten in de auto. Wij knuffelen Josh uitbundig en nemen afscheid van hem; daar gaat hij, bij zijn nieuwe vriendjes in de gordels op de achterbank. Heel voorzichtig rijden ze weg, we hebben er alle vertrouwen in. Hoe gewenst ben je als de vakantie zelfs voor jouw komst geannuleerd wordt! Wel een raar gevoel, één van je eigen lieve knuffeltjes weg te zien gaan. Maar, it’s all in the game, nu snel de pups naar binnen, omkleden en naar de verjaardag van onze schoonzoon. Het is al donker als we weer naar huis gaan; pups naar buiten, eten geven, even laten rennen en vervolgens weer naar binnen. We zijn aan slapen toe.

Woensdag 17 juli

Vroeg op, Joop gaat de hele dag op stap met de zwagers en kan me nog eerst even helpen met de pups. Amper hun eten achter de kleine melkkiesjes of Joop wordt al opgehaald, geen tijd gehad om te eten, dus het ontbijt gaat mee in de auto; eet smakelijk en een fijne dag. De laatste tijd weinig alleen thuis geweest, ik neem de kans waar om de bovenboel schoon te maken. Tussendoor buiten alles in de gaten houden, maar ’s morgens valt het nog wel mee met de aanloop. Even een mailtje naar Bergentheim om te vragen hoe het met Josh is gegaan.  Mijn zusjes gebeld of ze zin hebben om te barbecuen. Voordat ze komen nog net tijd om beneden ook nog snel te stofzuigen zodat het net lijkt of alles spic en span is, hoop ik dan maar. Als de zusjes komen heb ik meteen oppas bij de hondjes en hoef ik ze niet eerst naar binnen te brengen, ik spring snel in de auto om vlees e.d. te halen. Een heerlijk glaasje koude rosé, een goed stukje vlees en uitermate prettig gezelschap; het wordt een fijne afsluiting van de dag. Een uur na mijn zusjes weer naar huis zijn komen de mannen, zij drinken nog een kop koffie en laten Joop bij mij achter. Het was een mooie dag.

Donderdag 18 juli

Het vooruitzicht op een hele dag thuis; lekker. Bij het openen van mijn mailbox een erg uitgebreide en leuke mail uit Bergentheim. Het is goed gegaan met Josh, hij is in de auto in slaap gevallen en eenmaal thuis voelde hij zich al snel op zijn gemak, goed te horen. Het eerste afscheid viel ons best wel zwaar en het is dan prettig te horen dat alles goed is gegaan. Joop is weer vrijwel de hele dag weg en ik vermaak me met onze hondjes, een beetje schilderwerk, de was wegwerken en andere huishoudelijke taken. De dag vliegt voorbij en voor ik het weet staat Joop weer op de stoep. Nog weer kijkers gehad voor Joep, maar zij willen eigenlijk liever een teefje. Afwachten maar weer. Nog lekker een poosje buiten zitten en genieten van de ondergaande zon en een glaasje wijn, puppy’s voorzien van de laatste maaltijd van deze dag, hup naar binnen en allemaal lekker slapen.

Vrijdag 19 juli

De puppywekker liep om ca. zes uur af; als er één begint te piepen volgt de rest ook, te veel lawaai om verder te kunnen slapen. Opstaan, het “vee” verzorgen en naar buiten brengen. De rust is teruggekeerd in huis, ontbijten met het krantje erbij en de dag kan beginnen. Het ziet er naar uit dat het ook vandaag weer mooi wordt. De terrastafel en –stoelen moeten nog een keer geschilderd worden en Joop is bezig met de laatste afwerking aan het buitenaanrecht. Als dat klaar is, moet de boel afgekit worden en daarna nog een paar keer in de verf; mijn taak. Ik hoef me vandaag niet te vervelen. Het toekomstige baasje van Jesse belt: mogen we vandaag al komen om hem op te halen? Geen probleem, ik maak de papieren klaar, ga verder met mijn andere werkzaamheden en wacht hun komst af. Ook Jesse (vanaf nu Jinn) krijgt het goed, zijn baasje werkt bij een hondenschool als trainer en zit te popelen om met Jinn aan de slag te gaan. Ik ben alleen thuis als Jinn opgehaald wordt en ik merk dat ik dat lastig vind. Het gaat me echt aan het hart hem weg te zien gaan. Vandaag weer veel aanloop gehad van kleinkinderen en voorbijgangers, gezellig maar wel druk. Ik krijg mijn werk dan ook niet helemaal klaar. Tot ongeveer acht uur ’s avonds aan het werk, daarna is het mooi geweest; een bakje koffie en een goed boek in de avondzon en wachten tot Joop weer thuis is. Samen de nu nog maar vijf puppy’s verzorgen en naar hun nestje brengen. Nog even het verslag maken en dan naar bed. Morgen is er weer een dag.

Zaterdag 20 juli

Veel te vroeg voor de zaterdag worden we om half zes gewekt door onze schatjes. Omdraaien, nog eens weer omdraaien en nog maar eens weer. Toch maar opstaan en zorgen voor wat rust in de tent. Na een rustig ontbijtje boodschappen halen en afbijtmiddel voor de stoelen die ik de donderdag in de lak heb gezet. Waarschijnlijk is de lak kapot geweest, want het wil niet drogen. Behalve onze (klein)kinderen hebben we geen bezoek gehad, dat is ook wel eens lekker. We hebben het buitenverblijf twee keer zo groot gemaakt en de puppies rennen en dartelen dat het een lieve lust is. ’s Middags een golfles gehad en eenmaal weer thuis zit Joop al klaar om naar de veertigjarige verjaardag van dochter en schoonzoon te gaan. Snel een douche nemen en hup, daar gaan we weer. Het feest is aan “onze” kant van de boerderij waar we zicht hebben op onze achtertuin en JoJo kunnen horen blaffen. We besluiten haar met de pups buiten te laten en van tijd tot tijd even te gaan kijken. Dit gaat mooi, alles blijft rustig. Het feest is gezellig, in de schemering fietsen we naar huis om ze hun laatste voeding te geven en brengen ze naar binnen. We gaan nog wel weer terug want zonder ons kan het feest natuurlijk niet verder gaan. Het wordt een latertje, al met al een erg lange, maar wel leuke dag.

Maak een Gratis Website met JouwWeb