Border Collie puppies
Home » Het eerste nest » Ze zijn geboren » Dag 6 t/m 10

Dag 6 t/m 12

Maandag 3 juni 2013

Om kwart voor zes uit de veren om nog snel de pups te wegen. Ze zijn allemaal goed gegroeid en zien er levendig uit. Ik moet vandaag weer werken en dat is balen, want ik wil eigenlijk niets missen. Joop laat ondertussen JoJo uit en om kwart voor zeven rijd ik weg. Halverwege de dag bel ik even naar huis en alles gaat prima. Om JoJo niet te veel te frustreren neemt Joop haar mee voor een wandeling. De pups zijn flink genoeg, ze kunnen wel even zonder mams. We merken ook dat JoJo af en toe wat tijd neemt voor zichzelf en gaat buiten de bak liggen slapen. De puppy’s melden zich wel als het te lang duurt, moeder wordt dan wakker en snelt naar haar kinderen. Prachtig om dat allemaal te zien, we genieten er echt van. Bij de laatste weging blijkt dat de stijgende lijn zich voortzet, vannacht maar lekker in bed blijven, ze redden zich wel.

Dinsdag 4 juni 2013

Om kwart over vijf opgestaan. Het ziet er allemaal prima uit. De pups gewogen, ze zijn allemaal gegroeid en voelen stevig en rond aan. In de kleine pootjes zit best al veel kracht. Geleidelijk krijgen ze wat meer kenmerken, zo ontdekken we bij twee een stukje wit aan een oortje. Ook de neusjes veranderen van roze in zwart, de een iets meer dan de ander. Het is een feest naar ze te kijken, maar helaas, er moet ook vandaag gewerkt worden, ik ben stiekem een beetje jaloers op Joop. Na werktijd snel naar huis om te kijken hoe het daar is. JoJo neemt steeds meer tijd voor zichzelf, maar is wel meteen paraat als de pups zich melden. Geweldig, dat diereninstinct, daar kunnen wij nog wat van leren. Onze kinderen komen nog even kijken en JoJo wil graag bij ons liggen als we ons met een wijntje nestelen in de avondzon. Regelmatig nemen we haar mee naar binnen waar ze meteen begint te zogen. Tussendoor slapen de pups als kleine zwart-witte roosjes. Er is weer een dag voorbij.

Woensdag 5 juni t/m zondag 9 juni 2013

Het gaat perfect. De pups groeien en het gepiep wordt wat minder. Zodra JoJo zich meldt tijgeren ze als een zwart-witte massa naar de bar, de diksten proberen de kleineren aan de kant te schuiven, maar inmiddels zijn deze zo sterk dat ze niet alles meer pikken. Ze zuigen zich vast en blijven lekker hangen. Er zijn tappunten genoeg en de dikkerds zoeken wel een andere tepel. Ze worden nog steeds gewogen en we merken op dat de ochtendweging het grootste verschil laat zien, voor ons een teken dat JoJo haar plichten vooral ’s nachts goed vervult. Een reeds lang gepland weekendje uit staat dit weekend op de planning en kan niet geannuleerd worden. Gelukkig kunnen we altijd een beroep op onze kinderen doen en zoonlief komt met vriendin bij ons oppassen op onze pups en op de kinderen van dochter en schoonzoon, die ook net een uitje gepland hadden. Wat we al verwachtten; net in die paar dagen gaan de eerste oogjes open. We hadden dat graag mee willen maken, maar het is onze oppassers ook graag gegund. De (klein)kinderen zijn erg enthousiast als we terug komen en alles is goed gegaan. De pups zijn flink gegroeid en bewegen zich steeds meer door de kist. De voorpootjes vertonen al licht loopgedrag en ook de achterpootjes worden af en toe onder de lijfjes getrokken; het begin van lopen is er. De pels begint te groeien, vooral de witte kragen worden al lekker rul met hier en daar een beetje slag. Ondertussen is de eerste reu verkocht en is er een optie op het teefje. De geboorteaangifte is verstuurd, tot dusver alle formaliteiten vervuld.

Maak een Gratis Website met JouwWeb