Border Collie puppies
Home » Het eerste nest » Ze zijn geboren » Dag 17 t/m 21

Dag 17 t/m 21

 

Maandag 17 juni

Vroeg op, want ik moet werken. Snel de pups wegen zodat ik me vandaag geen zorgen hoef te maken. Halverwege de middag gesnipperd omdat we verplichtingen hebben. Wat is het toch gemakkelijk dat de kinderen in de buurt wonen; aan oppas geen gebrek. Het lopen van de pups gaat steeds beter, volgens ons kunnen ze ook al wat zien en ze zoeken elkaar steeds meer op om te spelen. Erg komisch allemaal. ’s Avonds nog een poosje buiten gezeten en af en toe even met JoJo naar binnen om de pups te laten drinken.

Dinsdag 18 juni

Ook nu ziet het gewicht er goed uit, al zijn er steeds wel een of twee die iets minder hard gaan. Goed in de gaten houden dus. Het belooft vandaag een warme dag te worden, ben benieuwd hoe het jonge gezinnetje dit ondergaat. Na werktijd snel naar huis om te kijken hoe het gegaan is. De pups hebben geen last van de warmte, maar moeder JoJo moet er even aan wennen. Wij zijn veel buiten en ze wil steeds met ons mee. We laten haar mooi haar gang gaan en nemen haar af en toe mee naar binnen om te zogen. Het is een feest om te zien hoe de pups zich ontwikkelen; het lopen gaat al veel beter, ze spelen steeds vaker en af en toe is er zowaar iets van een blafje te horen. Verder is het een gepiep en gekneur (dialect voor genoeglijk kreunen, maar het dialectwoord klinkt zo gezellig) van jewelste.

Woensdag 19 juni

De weersverwachtingen zijn op bloedheet en onweer en alles wijst erop dat dat ook gaat gebeuren, het is benauwd en heiïg. Onze dochter bereidt zich voor op haar bezoek aan de koning en koningin en kleindochter Roos komt bij ons. Het wordt donker buiten en het eerste buitje komt er aan. Deze valt reuze mee, als de rest ook zo is hebben we niets te klagen. We hebben nu zeven cadeautjes uitgepakt; nog meer lekkere hapjes voor onze vriendjes en speelgoed in verschillende maten; heel erg leuk. De hitte valt tot nu toe mee en is goed buiten de deur te houden, de pups hebben er dan ook weinig last van. Tussendoor, tegen mijn gewoonte in, ’s middags TV gekeken om te kijken naar het bezoek van de majesteiten aan onze mooie provincie. Af en toe zie ik dochter op het beeld voorbij komen en zie haar genieten. Mooi! ’s Avonds een lekker wijntje op het terras en dan lekker slapen.

Donderdag 20 juni

De dag begint weer met JoJo uitlaten en eten geven, de pups wegen en de kist verschonen. Dit doen we nu al ruim drie weken zonder tegenzin, het is een leuk begin van de dag en daarna is er voldoende tijd voor ontbijt, krantje lezen en de dagelijkse werkzaamheden. De hondjes worden steeds luidruchtiger, maar het is oergezellig te horen, we gaan dat straks nog missen ook. Weer een cadeautje uitgepakt, nummer acht, wederom een stukje speelgoed, onze pup hoeft zich niet te vervelen. JoJo voedt nog steeds goed, maar gisteren met de hitte moesten we haar echt commanderen om de pups te laten drinken. Gelukkig was dat een incidentje en vandaag gaat het allemaal weer vanzelf.

Vrijdag 21 juni

De pups zijn weer flink gegroeid. Na het ochtendritueel, incl. ons eigen ontbijt, geven we de pups een wormkuurtje. Alleen aan moedermelk gewend, hadden wij gedacht dat dit nog wel moeilijk zou gaan, maar ze “slikkeren” alles lekker op, erg grappig om te zien. JoJo is net als gisteren een beetje onrustig, waarschijnlijk door het onweer dat nog in de lucht hangt. Ik blijf bewust een beetje in de kamer aan het werk om de rust zoveel mogelijk te bevorderen. Weer een cadeautje uitgepakt, nog één te gaan. Jammer dat het geen mooi zomerweer is, als het zo blijft wordt het moeilijk om met de pups naar buiten te gaan, maar er komen vast nog wel mooie dagen. Morgen gaan we beginnen met vast voedsel, ben benieuwd hoe dat gaat.

Maak een Gratis Website met JouwWeb